REACTIES

Workshop Boeiend vertellen

'Wat het meeste indruk heeft gemaakt is dat ik in staat was om de "toehoorders" kippenvel te bezorgen met mijn verhaal. Wat ik het meest leerzaam vond was dat het gaat om de vraag waarom. Waarom wil ik dit vertellen? Wat zegt dat over mij? Het doordringen tot de kern van de boodschap en van daaruit een anekdote en een rode lijn "zoeken". Het belangrijkste aspect van verhalen vertellen is durven ontdekken wat mijn eigen verhaal is.' (Ingrid Bijl)

'Mijn belangrijkste inzicht is dat de zogenaamde "rafelrandjes van het leven" het verhaal juist boeiend maken.' (Matti Baggerman)

'Ooit zocht ik iemand die mij en 25 mannen de kunst van het vertellen kon leren. Bij Leontine was ik meteen geïnspireerd. De training die ze ons gaf was een groot succes. Er volgde er nog een aantal. Ze leerde me hoe je een verhaal opbouwt door beelden in je hoofd te creëren en die vervolgens als een film, in contact met jezelf, aan het publiek te vertellen. "Wissel tussen de grote lijn en het detail!" en "Welk zintuig heb je hier in het verhaal nodig?", dat hoor ik haar nog regelmatig in mezelf zeggen. Ook leerde ik dat een goed verhaal pas "valt" als je jezelf laat zien. Is dat nou niet het aller moeilijkste als je voor een groep mensen staat? Ik wist niet dat wat ik destijds leerde zo vaak zou gaan gebruiken, niet alleen in mijn dagelijks werk, maar ook in het dagelijks leven. Ik gun iedereen Leontine. Niet omdat ze de kneepjes van het verhalen vertellen zo goed weet, maar meer om op een rustige wijze jezelf in een "flow" aan het publiek te laten zien. Dan is elk verhaal raak. Veel plezier met haar!' (Norbert Koopen, KoopenBakker Coaching & Training)

'Verrassend dat we zoveel konden leren en oefenen in deze twee dagen. De opbouw vond ik heel doordacht. Klein beetje theorie en dat meteen in de praktijk brengen. Jouw persoonlijke inzet en voorbeelden werken heel goed. En de locatie werkt heel erg mee. Het meest verrast was ik door het feit dat blokkades zoals zenuwachtigheid verdwijnen als ik me concentreer op dingen die er wel toe doen zoals aankijken, een goede opbouw en detaillering van het verhaal. Door de rustige opbouw van de oefeningen heb je dit eigenlijk niet eens in de gaten.' (Diana Harkes)

'De enorme hoeveelheid praktische tips en ervaringen die we hebben meegekregen, maakt het hele "vertellen" zo levend en dynamisch! Wat op mij het meeste indruk maakte is de kracht van een verhaal die loskomt als de juiste intentie en authenticiteit erin gelegd wordt.' (Jacoline)

'De inzichten leven iedere dag. Ook in kleine verhalen waarvan ik graag wil dat mensen ze horen. De handvatten maken het logischer en gemakkelijker om een verhaal te vertellen. Ik heb veel meer zelfvertrouwen gekregen. Dank je Leontine, ik vind mezelf na de workshop een leukere verteller!' (Marieke van der Wijst)

Interesse of heb je vragen?
Neem vrijblijvend contact met me op!

Meer over de workshop Boeiend vertellen

Meer over de workshop Inspirerend spreken.

Reacties op de workshop Inspirerend spreken