VROUWENPROJECT

5 september, 2022

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen gemiddeld de beste tijd van hun leven hebben tussen hun 50ste en 80ste. En om levendig oud te worden blijkt het van belang te blijven 'stretchen', ofwel: jezelf blijven uitdagen. Geen kleinere stappen zetten, maar grotere. Voor de zomer ben ik een eigen project gestart waarin ik vrouwen interview en portretteer die op latere leeftijd hun hart volgen in hun werk en ervoor gaan. Er zijn ongelooflijk veel inspirerende vrouwen die rond hun 50ste eigenzinniger, levendiger en onafhankelijker worden. Vrouwen die steeds meer worden wie ze in wezen zijn en daarnaar handelen. Met plezier, liefde en nieuwsgierigheid zet ik hen in het licht met hun verhaal. 

Ik geef je een inkijkje in mijn project. Het wordt een boek en wie weet ook een rubriek in een passend tijdschrift. 

Dit is Alexandra Huguette. 

Het begon met Barbie, poppenkleertjes maken en op haar 19e haar eerste naailes. Toch kiest Alexandra voor het boekenvak in plaats van de modeacademie. Jaren werkt ze met veel plezier bij een uitgeverij. In vrije uurtjes maakt ze kleding voor dochter Nina, haar moeder en zichzelf. Ze volgt naailessen bij steengoede docenten en reist naar Antwerpen, Parijs en New York voor bijzondere stoffen. 'Ik ga out of my way voor mooie stoffen.' Twee jaar geleden, op haar zestigste, besluit ze een coupeursopleiding te volgen. De droom? 'Een atelier voor vrouwen die echt iets anders willen. Dat ik zeg: "Dit zijn de stoffen, dit kan ik voor je maken, kies maar uit." Wat haar helpt? 'De Engelse Vogue. Na twee tellen bladeren, zit ik al achter de naaimachine. Ik wil creëren. Ik moet ergens mijn fantasie in kwijt kunnen.'

Alexandra Huguette

Ik wens je een liefdevolle week!

Wil je regelmatig een tekening, een verhaal ter inspiratie of een handige tip over storytelling in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief.

Lees hier meer nieuwsbrieven.